Janka se vraća nakon operacije srca

Janka se vraća nakon operacije srca

Švajcarski olimpijski šampion Carlo Janka će se vratiti ovog vikenda na Svjetski skijaški kup nakon manje operacije srca kojoj je obavio prošle sedmice, prenose mediji.

Janka bi trebao nastupiti na veleslalomu u subotu i slalomu u nedjelju u slovenskoj Kranjskoj Gori. Ako sve bude u redu nastupit će i na finalnim takmičenjima sezone.

Švajcarac je podvrgnut operaciji ispravljanja neregularnog kucanja srca 23. februara, koje mu je dijagnosticirano krajem prošle godine.  

Ispočetka operacija je trebala biti obavljena nakon skijaške sezone, međutim nakon neuspjeha u odbrani veleslalomskog prvaka Garmisch-Partenkirchena, Janka je odlučio odmah obaviti operaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.