Janka u najboljoj poziciji
Carlo Janka najbolji nakon prvog laufa

SP u Francuskoj, veleslalom

Janka u najboljoj poziciji

Carlo Janka prvi je prošao kroz cilj u prvoj veleslalomskoj vožnji na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu i tako se približio osvajanju druge medalje.

Drugoplasirani je svestrani Austrijanac Benjamin Raich koji je imao veliki zaostatak da bi u drugom dijelu staze ipak “skinuo” 20-ak stotinski sekunde pa je za Jankom zaostao manje od pola sekunde što garantuje uzbudljivu drugu vožnju.
Veliku borbu za medalju vodiće i Italijan Blardone, Cuche, te Hirscher.

Veleslalom, prva vožnja
1. Carlo Janka (Švicarska) 1:08.25, 2. Benjamin Raich (Austrija) +0.48, 3. Massimiliano Blardone (Italija) +0.96, 4. Didier Cuche (Švicarska) +1.13, 5. Marcel Hirscher (Austrija) +1.15, 6. Manfred Moelgg (Italija) +1.19, 7. Phillip Schörghofer (Austrija)+1.59, 8. Jean-Baptiste Grange (Francuska) +1.65, 9. Ted Ligety (SAD) +1.71, 10. Truls Ove Karlsen (Norveška) +1.95…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.