Janka uzeo zlato
Janka je odlično vozio, posebno u prvoj vožnji

SP u skijanju, veleslalom

Janka uzeo zlato

Carlo Janka uspio je odbraniti prvo mjesto koje imao nakon prve vožnje veleslaloma na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu.

Mladi Švajcarac nadmašio je konkurenciju i na kraju je trijumfovao ispred legendarnog Benjamina Raicha kojem je ovo bilo šesto SP u karijeri i Amerikanca Teda Ligetyja.
Upravo je vrijeme Teda Ligetyja od 2:19.81 bila prava provjera Moelggu, Hirscheru, Cucheu i Blardoneu, ali je Raich ipak uspio biti brži čime je donekle umirio razočarane Austrijance.
Treba kazati da je razočarao Norvežanin Aksel Lund Svindal, kojem je ovo bila jedna od posljednjih prilika do dođe do zlata u “svojoj” discipline.

SP Val d'Isere, veleslalom
1. Carlo Janka (Švicarska) 2:18.82, 2. Benjamin Raich (Austrija) +0.71, 3. Ted Ligety (SAD) +0.99, 4. Marcel Hirscher (Austrija) +1.06, 5. Massimiliano Blardone (Italija) +1.67, 6. Didier Cuche (Švicarska) +1.69, 7. Jean Baptiste-Grange (Francuska) +1.75, 8. Alexander Ploner (Italija) +1.78…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.