Jansrud: Našao sam pravi balans, osjećaj je fantastičan

Pobjednik super-G utrke u Val Gardeni

Jansrud: Našao sam pravi balans, osjećaj je fantastičan

Četiri pobjede i dva druga mjesta u šest ovosezonski "brzih" utrka u okviru Svjetskog kupa bilans je norveškog skijaša Kjetila Jansruda.

Svoju dominaciju u ovoj sezoni Norvežanin je nastavio u super-G koji je vožen u subotu u italijanskoj Val Gardeni. 

"Nevjerovatan je osjećaj spustiti se niz planinu, okrenuti i ponovo vidjeti zeleno svijetlo na tabeli pored svog imena. Uvijek želim pobijediti, boriti se svaki dan, napadati i to nekako ove sezone radim veoma uspješno. Uspijevam u svakoj utrci biti među najboljima", rekao je Jansrud, te dodao:

"Gotovo je nerealno. Napravio sam nekoliko manjih grešaka, ali ih nisam razvio u veće greške. Našao sam pravi balans između puštanja skija i napadanja. I ostali su čini to isto, ali nekako ja sam to uspio sjediniti, osjećaj je fantastičan".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.