Jansrudu zlato u superveleslalomu, Laikert 50.
Naš takmičar Igor Laikert završio je na 50. mjestu

Jansrudu zlato u superveleslalomu, Laikert 50.

Adnan Beganović

Norveški skijaš Kjetil Jansrud osvojio je slatnu medalju u superveleslalomu, dok je naš Igor Laikert trku okončao na 50. mjestu.

Danas su na Olimpijskim igrama podijeljene medalje i u muškom superveleslalomu. Jansrud je s bio najbrži s vremenom 1:18.14, srebrenu medalju osvojio je Amerikanac Andrew Weibrecht, dok su bronzanu medalju osvojili Kanađanin Jan Hudec i Amerikanac Bode Miller s vremenom 1:18.67.

Dvije stotinke za Hudecom i Millerom zaostao je Austrijanac Otmar Striedinger, dok je na na šestom mjestu završio Austrijanac Max Franz.

Naš olimpijac Igor Laikert za pobjednikom je zaostao 6.06. sekundi, što mu je bilo dovoljno za 50. mjesto. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije