Jessica Lindell-Vikarby najavila borbu za kristalni globus

Odlična sezona za švedsko skijanje

Jessica Lindell-Vikarby najavila borbu za kristalni globus

Prije četiri sedmice Šveđanka Jessica Lindell-Vikarby ostvarila je prvu pobjedu u veleslalomu u karijeri, što je za mnoge bilo veliko iznenađenje. 

Međutim, njezini kasniji rezultati samo su dokaz da ta pobjeda nije bila samo iznenađenje. Šveđanka je današnjim drugim mjestom u austrijskom Lienzu pokazala da ima ozbiljne namjere u nastavku sezone. 

"Bio je ovo dobar dan za mene. Veoma sam sretna, jer biti na postolju nešto je sasvim uzbuđujuće", blistala je od sreće nakon utrke u Lienzu 29-godišnja Šveđanka. 

Lindell-Vikarby je nakon prve utrke bila vodeća sa 20 stotinki ispred Anne Fenninger, ali je Austrijanka u drugoj vožnji uspjela preteći Šveđanku i stići do pobjede. Šveđanka je ipak zadržala vodeće mjesto u ukupnom poretku veleslaloma. 

"Bilo bi lijepo zadržati tu poziciju. To je moj cilj", poručila je Lindell-Vikarby koja ima 332 boda, 110 više od svoje kolegice iz reprezentacije Marije Pietilae-Holmner. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.