Joel Chenal rekao zbogom skijanju

Joel Chenal rekao zbogom skijanju

Adnan Beganović

Francuski skijaški veteran, Joel Chenal, nakon dugogodišnje karijere rekao je definitivno zbogom skijanju. 

Joel Chenal svoju odluku o napuštanju skijanja obrazložio je veoma lošim rezultatima u ovoj sezoni. Naime, francuski veteran nije uspio izboriti mjesto u reprezentaciji za nedavno završeno Svjetsko prvenstvo u Val d'Isereu, a pobjegao mu je i nastup na završnici Svjetskog kupa u veleslalomu u norveškom Areu za samo dva boda.

Najbolji rezultat u ovoj sezoni Chenal je ostvario u veleslaomu na utrci održanoj u Adelbodenu kada je na cilj stigao sa 16. vremenom. Ovaj francuski skijaš je 2006. godine osvojio olimpijsko srebro u veleslalomu, a u Svjetskom kupu upisao je jednu pobjedu i tri pobjednička postolja, sve u veleslalomu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije