Još jednom Maria Höfl-Riesch

Dva dana, dvije pobjede

Još jednom Maria Höfl-Riesch

Dva dana, dvije pobjede. Maria Höfl-Riesch je još jednom bila najbolja na Olympic/East Summit stazi u Lake Louiseu.

 Uz manje probleme  u sredini staze, Höfl-Riesch je na kraju imala 34 stotinke prednosti ispred Tine Weirather iz Lihtenštajna koja je dan ranije bila diskvalifikovana i to zbog štitnika za ruke koje su u FIS- u ocijenili neregularnim. Štitnicima koji Tina koristi već određeno vrijeme.

Marianne Kaufmann-Abderhalden je ovaj put ostala bez postolja jer se na treće mjesto ubacila Anna Fenninger  koja je kasnila 47 stotinki. Tina Maze je opet završila šesta dok je Lindsey Vonn odradila jednu puno bolju utrku nego dan ranije. Ovaj put je završila na solidnom 11.mjestu.

Rezultati:
1. Maria Höfl-Riesch (Nje) 1:55.09
2. Tina Weirather (Lih) +0.34
3. Anna Fenninger (Aut) + 0.47
4. Marianne Kaufmann-Abderhalden (Švi) +0.83
5. Elena Fanchini (Ita) +0.84
6. Tina Maze (Slo) + 0.91
7. Comelia Huetter (Aut) + 0.99
8. Kajsa King (Šve) + 1.00
9. Dominique Gisin (Švi) + 1.04
10. Elisabeth Goergl (Nje) +1.08

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti