Kako se dogodila nesreća u Skenderiji?

Djevojčica koja je pala sa tribine stabilno

Kako se dogodila nesreća u Skenderiji?

Teme:

Umjetničko klizanje održano jučer u sportskoj dvorani "Mirza Delibašić" ostalo je u sjeni strašne nesreće.

Za vrijeme takmičenja u okviru EYOF-a došlo je do nesreće prilikom koje je šestogodišnja djevojčica pala sa tribine, a iako je bila u kritičnom stanju, u jutarnjim satima došlo je do poboljšanja njenog zdravstvenog stanja i pod nadzorom je ljekara.

Kako je ranije izjavio direktor JU Hitna pomoć KS Adem Zalihić, dijete je zadobilo tešku frakturu lobanje zbog pada s oko pet metara visine, a došlo je i do oticanja stomaka, što je ukazivalo na unutrašnje krvarenje i oštećenje slezene ili jetre.

O okolnostima i uzroku nesreće mnogo se moglo čuti jutros u dvorani. Uz nedovolju visinu ograde, na što je upozoravala i direktorica iz tima Hitne pomoći prije nego se nesreća dogodila, riječ je navodno i o roditeljskom nemaru, obzirom da su djeca tokom takmičenja unatoč upozorenjima volontera trčala po tribini i penjala se po ogradi.

"Nije ni do organizacije toliko, iako je možda trebalo biti više volontera koji bi zabranjivali djeci naginjanje na ogradu. Više je to stvar nemara. U pratnji djevojčice je bila nana, koja je u jednom trenutku pričala s drugom ženom i eto, dogodilo se ono najgore. Molim Boga samo da djevojčica ostane živa", rekao nam je jedan od zaposlenih u sportskoj dvorani Mirza Delibašić.

Kontaktirali smo i PR menadžericu EYOF-a Nerminku Emrić.

"EYOF nema veze s tim, razgovarali smo i sa Tužilaštvom BiH, ali naravno da nas je ovaj slučaj mnogo potresao. Svi smo odahnulom dušom nakon što su se pojavile informacije da je djevojčica stabilno. Teško je sada bilo šta reći, jer se publika ne može držati u kavezu, a niti se ne može okrivljivati nana. Njoj je u suštini najteže", kazala nam je kratko Nerminka Emrić.

Povodom nesreće direktor Hitne pomoći Adem Zalihić je reagovao i putem društvene mreže Facebook, kazavši kako je ponosan na ekipu koja je promptno reagovala i dala djetetu šanse da preživi.

Top Komentari

ArminA
Ja mislim da tu organizacija nije nista kriva,vec je svako odgovoran za svoje dijete tj. nane je trebala vise obracati paznju .
7 1
meho
Kakva je to recenica dragi nasi novinari. "Djevojcica koja je pala sa tribine stabilno." Ok, razumijem ja sta su htjeli rec. Valjda bi se makar trebali potrudit da makar sklopite recenicu kako treba.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi