Karišikova prva, Košarac četvrti
Uzbudljive trke na Igmanu

FIS cup na Igmanu

Karišikova prva, Košarac četvrti

Na olimpijskoj stazi na Velikom polju na Igmanu, jučer i danas je održan FIS cup u skijaškom trčanju. Učestvovalo je 39 takmičara i takmičarki iz Grčke, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Muškarci su trčali dionicu od 10 km slobonim stilom, a  u konkurenciji 32 skijaša trkača slavio je Amar Garibović iz Srbije. Drugo mjesto pripalo je Đorđu Icoskom iz Makedonije, dok je treći bio Nikos Georgios iz Grčke.

feri_trcanjeOd bh. predstavnika najbolji plasman zabilježio je Nemanja Košarac koji je bio 4, dok je Njegoš Perišić zauzeo sedmo mjesto.

U konkurenciji takmičarki, nastupilo je sedam skijašica na stazi od 5 km slobodnim stilom. Prvo mjesto osvojila je reprezentativka BiH Tanja Karišik, ispred Rosane Kiroske iz Makedonije i Grkinje Marije Bomode.
U nedjelju će se takmičenje završiti trkama mušakaca na 15 i žena na 10 km.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.