Mak, Vladan, Bojan, Slavenko i Igor brane boje Bosne i Hercegovine na EP u karlingu

Lijepa priča

Mak, Vladan, Bojan, Slavenko i Igor brane boje Bosne i Hercegovine na EP u karlingu

Adnan Beganović

Na Evropskom prvenstvu u karlingu učestvovat će u reprezentacija Bosne i Hercegovine. Naši momci će igrati u C diviziji i želimo im mnogo sreće i uspjeha u Škotskoj, koja je domaćin Evropskog prvenstva.

Iako se radi o olimpijskom sportu, Karling na našim prostorima nema veliku popularnost, ali to nije spriječilo, prije svega sportske entuzijaste, da u Bosni i Hercegovini pokrenu "karling priču" koja će, možemo slobodno reći, svoj vrhunac doživjeti u narednima danima.

Naime, u narednoj sedmici će u Škotskoj biti održano Evropsko prvenstvo C divizija u karlingu na kojem će učestovati i Bosna i Hercegovina.

Evropsko prvenstvo u Škotskoj ima posebnu draž, jer upravo u ovoj zemlji je u 16. stoljeću nastao karling kao najstariji timski sport.

Za našu državu će nastup u Škotskoj biti historijski s obzirom da će se naša reprezentacija po prvi put pojaviti na Evropskom prvenstvu na kojem će između ostalog učestvovati Hrvatska te Slovenija.

Na Evropskom prvenstvu C divizije učestvovat će osam reprezentacije, a dvije najbolje će izboriti plasman u B diviziju. U našem timu vlada pozitivna atmosfera, te su bh. reprezentativci uvjereni da mogu do prve historijske pobjede ali i plasmana u viši rang.

Oglasi

Članovi našeg nacionalnog tima su Mak Dorić (skip), Vladan Savić (vice-skip), Bojan Mačar, Igor Marković i Slavenko Ignjić.

"Odlazak na Evropsko prvenstvo je sam po sebi ogroman uspjeh s obzirom na nedostatak infrastrukture i podrške vlade. Naravno, mi imamo ambicije osim same časti da predstavljamo našu zemlju. Iako će nas mnogi smatrati autsajderima, želimo ostvariti prvu istorijsku pobjedu BiH i promociju u B diviziji. Vjerujemo u sebe i svoj kvalitet, i idemo se boriti s pobjedničkim mentalitetom", uoči putovanja u Škotski je istakao Mak Dorić.

Dodajmo i da će osim protiv Hrvatske i Slovenije naši karling reprezentativci snage odmjeriti sa Izraelom, Andorom, Rumunijom, Gruzijom i Bugarskom.

Četiri najbolje reprezentacije iz grupne faze idu u polufinale, a kao što smo već i rekli, finalisti će izboriti nastup u B diviziji.

Svi mečevi će se moći gledati na curlingstadiumeurope.com kupovinom turnirske pretplate, a našim momcima želimo mnogo sreće uz nadu da će u narednoj sedmici iz Škotske stizati lijepe vijesti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi