Kostelić: Sve se mijenja, samo ja ostajem na postolju

Ivica Kostelić zadovoljan novom medaljom

Kostelić: Sve se mijenja, samo ja ostajem na postolju

Ivica Kostelić je potajno očekivao konačno zlato na Olimpijskim igrama, ali nakon velikih problema s leđima i nekoliko operacija ni drugo mjesto i srebrna medalja nije uopšte razočaravajući rezultat. Naprotiv. 

"S obzirom na to kakvu smo sezonu imali, ovo je velika nagrada za nas. Imati ovakvu konstantu kroz osam godina. Mnogi su se promijenili na postolju, a ja sam ostao", rekao je Ivica Kostelić nakon osvajanja četvrtog uzastopnog srebra na Olimpijskim igrama. 

"Najljepše je kad vidiš zadovoljna lica svoje obitelj i svoje momčadi u cilju. S njima dijeliš ono slatko i ono gorko u sezoni, a ove smo sezone imali dosta gorkog", rekao je Ivica Kostelić za HRT, koji je dodao kako je ovo vjerovatno njegov posljednji nastup na Olimpijskim igrama. 

"Mislim da je ovo kraj. Moje zdravstveno stanje nije baš dobro, usprkos svim lijekovima i dalje osjećam koljeno. Volio bih i dalje skijati, ali to je dosta teško". 

Kostelić je nakon spusta bio sedmoplasirani, imao je veliku šansu da osvoji zlato, ali je Švicarac Sandro Viletta odskijao najbolju vožnju karijere i iznenađujuće osvojio zlato. 

"Imao sam šansu. U cilju sam bio razočaran jer sam mislio da neću ni dohvatiti medalju. Spust? Jedan od najboljih u karijeri. U slalomu je staza popustila, ali slalomsko vrijeme ne odgovara mojoj kvaliteti. Rekao mi je tata da sam vozio u grču. Nisam imao dobar osjećaj, bio sam bolji na zagrijavanju", zaključio je Ivica Kostelić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti