Kowalczyk svjetska prvakinja

SP u skijaškom trčanju

Kowalczyk svjetska prvakinja

Poljakinja Justyna Kowalczyk nova je svjetska prvakinja u skijaškom trčanju koje se održala u češkom Liberecu.

Kowalczyk je u utrci na 30 kilometara slobodnim stilom sa grupnim startom stigla do svog drugog zlata jer je prethodno bila najbrža i u dohvatnoj vožnji na 15 km.

Srebro je pripalo Ruskinji Jevgeniji Medvedevoj sa 8.8 sekundi zaostatka, dok  bronza putuje u Ukrajinu, Valentini Ševčenko koja je bila sporija od pobjednice za 9.3 sekundi.

U nordijskoj kombinaciji, koja koja se sastojala od jednog skoka na 120-metarskoj skakaonici i 10 kilometara trčanja, naslov svjetskog prvaka osvojio je Amerikanac Bill Demong. Srebro je zauzeo Nijemac Bjorn Kircheisen, a bronzu Francuz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.