Kraft ponovo najbolji u Oberstdorfu

Skijaški skokovi

Kraft ponovo najbolji u Oberstdorfu

Austrijanac Štefan Kraft ostvario je novu pobjedu u Svjetskom kupu jer je i danas bio najbolji u njemačkom Oberstdorfu.

Kraft je jučer slavio pobjedu na istom mjestu, a po istm scenariju Nijemac Andreas Wellinger je završio na drugoj poziciji. Trećeplasirani je bio Slovenac Jurij Tepes. 

Od braće Prevc najbolji je ovog puta bio Peter koji je završio kao četvrti zajedno sa Norvežaninom Tandeom, dok je Domen bio sedmi. Treba reći da je Wellinger danas imao duži skok nego Kraft, ali da je Austrijanac slavio zahvaljujući tome što je imao više bodova.

U poretku Svjetskog kupa još uvijek je vodeći Kamil Stoch sa 1067 bodova, dok je iza njega Norvežanin Tande, a treći je Kraft. Tande ima 953, a Kraft 920 bodova.

Dodajmo da su danas skijaši skakači imali samo po jedan skok jer je druga serija otkazana zbog jakog vjetra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi