Kranjec najduži u kvalifikacijama
Robert Kranjec, najduži u kvalifikacijama

Skakačke kvalifikacija na Planici

Kranjec najduži u kvalifikacijama

Robert Kranjec bio je najbolji na današnjim skakačkim kvalifikacijama na Planici. Riječ je o skoku od 215.5 metara koji je domaći skakač izveo na oduševljenje publike.

Drugo mjesto pripalo Andersu Bardalu (207.5 m) kojeg je Slovenac ostavio za 11 bodova, a treći Poljak Adam Malysz sa 13 (209 m).

Odličan rezultat ostvarili su Kamil Stoch na četvrtom i Lukasz Rutkowski na šesto mjesto, a između njih se ugurao Rus Karelin.

Rezultati kvalifikacija
1. Kranjec (Slo) 215,5 metara, Bardal (Nor) 207.5, Malysz (Polj) 209.5, Stoch (Polj) 208.5, Karelin (Rus) 203.5, Rutkowski (Polj) 202.5, Colloredo  (Ita) 202.5, Kuettel (Šva) 202…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.