Kristoffersen u Schladmingu na tronu

Iznenđenje jeste, ali ne po formi

Kristoffersen u Schladmingu na tronu

Iznenađenje svakako jeste, ali bilo je samo pitanje trenutka kada će se desiti. Dva puta je bio treći u Leviju i Adelbodenu, u Kitzbühelu drugi, na red je došlo pobjedničko postolje.

19-ogodišnji Henrik Kristoffersen je pobjednik tradicionalnog večernjeg slaloma u Schladmingu. Norvežanin je slavio sa 18 stotinki prednosti ispred Marcela Hirschera i 19 u odnosu na Felixa Neurethera.

Nakon prve vožnje Kristoffersen je bio drugi sa devet stotinki zaostatka za Mariom Mattom. U drugoj je Norvežanin odskijao četvrto vrijeme, ukupno 1:47.43. Matt je poput početnika kiksao već na startu druge utrke, tačnije na trećoj kapiji, dok je Hirscher u drugom dijelu staze uspio izgubiti sedam desetinki sekunde. Felix Neureuther je bio vrlo dobar, pogotovo u drugoj vožnji, ali je ostao stotinku kratak.

Rezultati slaloma:
1. Henrik Kristoffersen (Nor) 1:47.43
2. Marcel Hirscher (Aut) +0.18
3. Felix Neureuther (Njem) +0.19
4. Fritz Dopfer (Njem) +0.28
5. Alexis Pinturault (Fra) +0.33
6. Mattias Hargin (Šve) +0.95
7. Manfred Moelgg (Ita) +1.56
8. Markus Larsson (Šve) +1.72
9. Steve Missillier (Fra) + 1.84
10. Reinfried Herbest (Aut) +1.87

Ukupni poredak u slalomu:
1. Marcel Hirscher (Aut) 420
2. Felix Neureuther (Njem) 370
2. Henrik Kristoffersen (Nor) 370

Ukupni poredak u Sk-u:
1. Aksel Lund Svindal (Nor) 897
2. Marcel Hirscher (Aut) 875
3. Alexis Pinturault (Fra) 714

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.