Kroell iznenađujuće slavio u Kitzbuhelu

Svjetski kup za skijaše

Kroell iznenađujuće slavio u Kitzbuhelu

Adnan Beganović

Danas je utrkom superveleslaloma u Kitzbuhelu nastavljen Svjetski kup za skijaše, koji ove godine izgleda izjednačeniji nego ikad u istoriji skijanja.
 

Mladi austrijski skijaš Klaus Kroell odvezao je izvanrednu utrku i sa startnim brojem 26 zabilježio prvu pobjedu u karijeri. Iza Austrijanca plasirao se Norvežanin Aksel Lund Swindal sa 22 stotinke slabijim vremenom, dok je treći završio Švicarac Ambrosi Hoffman.

Današnju utrku obilježile su veoma male vremenske razlike u konačnom poretku, pa tako podatak da je 23 mjesto zauzeo Amerikanac Robie Dixon sa samo sekundom i 15 stotinki zaostatka, sigurno dovoljno govori o ujednačenosti ovogodišnjeg Svjetskog kupa za skijaše.

Kitzbuhel, superveleslalom:
1. Klaus Kroell (Austrija) 1:12.78
2. Aksel Lund Svindal (Norveška) +0.22
3. Ambrosi Hoffman (Švicarska) +0.39
4. Didier Cuche (Švicarska) +0.43
5. Peter Fill (Italija) +0.55

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.