Krunisani novi osvajači Red Bull Ice Cross Svjetskog prvenstva

Nakon otkazivanja utrke u Moskvi

Krunisani novi osvajači Red Bull Ice Cross Svjetskog prvenstva

E. Čaušević

Završnica Red Bull Ice Cross Svjetskog prvenstva, koja je trebala biti održana u Moskvi 21. marta, otkazana je zbog pandemije koronavirusa. Prvacima su proglašeni vodeći klizači u ukupnom poretku u muškoj, ženskoj i juniorskoj konkurenciji.

Odlukom organizatora, u svjetlu zabrane putovanja i globalne brige o zdravlju, sezona u jednom od najaktraktivnijih klizačkih takmičenja okončana je bez završne utrke. Ipak, proglašeni su prvaci muškoj, ženskoj i juniorskoj konkurenciji i to na osnovu trenutnog stanja u ukupnom poretku.

Kanađanka Jacqueline Legere došla je do trećeg naslova najbolje kod žena, dok je Amerikanac Cameron Naasz u muškoj konkurenciji osvojio četvrtu titulu prvaka u posljednjih pet sezona.

Naasz i Kanađanin Kyle Croxall su osvojili po 2550 bodova ove sezone, ali je Amerikanac proglašen prvakom zbog pobjede na ATSX 1000 utrci u Yokohami koja nosi najviše bodova.

U juniorskoj konkurenciji titulu prvaka ponio je Leevi Nakari iz Finske u svojoj prvoj sezoni u Red Bull Ice Cross Svjetskom prvenstvu.

Konačni poredak u sve tri konkurencije:

Muškarci:
Cameron Naasz (SAD) 2550 bodova
Kyle Croxall (Kanada) 2550
Luca Dallago (Austrija) 2050

Žene:
Jasqueline Legere (Kanada) 2550
Amanda Trunzo (SAD) 2425
Anaid Morand (Švicarska) 2050

Juniori:
Leevi Nakari (Finska) 2400
Arthur Richalet-Chaudeur (Francuska) 2350
Egor Tutarikov (Rusija) 2150

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti