Kucera: Još ne mogu vjerovati
Prvo zlato za Kanadu

Nakon spusta na Svjetskom prvenstvu

Kucera: Još ne mogu vjerovati

M. Maksimović

U današanje spustu, ponovilo se staro pravo da na velikim takmičenjima, kao što su Olimpijske igre ili Svjetska prvenstva, morate biti spremni na iznenađenja.

Danas je senzaciju priredio u Val d'Isereu kanadski skijaš John Kucera koji je osvojio prvo zlato za Kanadu u istoriji Svjetskih prvenstava ostvarivši svoju prvu pobjedi u karijeri u spustu.

- Kad sam na cilju vidio da sam više od sekunde bio brži od Hermanna Maiera, naslutio sam da bi ovo mogao biti dobar rezultat. Na kraju ispalo je bolje negoli sam zamišljao. Ovo mi je prvi puta u karijeri da sam na postolju u spustu i odmah na najvišoj stepenici postolja. Previše sam uzbuđen i osjećam se čudno, kao da još ne vjerujem što sam ostvario. Biti svjetski prvak je najveća stvar uz olimpijski naslov, kaže Kucera koji se rodio u Calgaryju 1984. godine, a do sada je u karijeri tri puta bio na postolju, i to u super-G. U toj disciplini ostvario je i jedinu pobjedu, 2006. u Lake Louiseu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.