Kucera slomio nogu, upitan za ZOI

Težak udarac kanadskim ambicijama

Kucera slomio nogu, upitan za ZOI

Adnan Beganović

Jučerašnji superveleslalom u Lake Louiseu neće po dobrom pamtiti kanadski skijaš John Kucera. Naime, svjetski prvak u spustu na pomenutom superveleslalomu slomio je nogu pa će najvjerovatnije propustiti ZOI.

Kanadski skijaš John Kucera (25), svjetski prvak u spustu i jedna od najvećih domaćih uzdanica za medalju na skorašnjim Zimskim olimpijskim igrama koje će se od 12. do 28. februara sljedeće godine održati u Vancouveru, slomio je nogu prilikom pada na utrci superveleslaloma za Svjetski kup u Lake Louiseu u nedjelju, te će najvjerojatnije propustiti ZOI.

John Kucera je slomio lijevu nogu, te će morati biti operiran, objavljeno je iz kanadske alpske reprezentacije.

Nakon povrede Kucere, domaćini nade u uspjeh na ZOI-ju polažu u pobjednika nedjeljne utrke u Lake Louiseu Manuela Osborne-Paradisa, kojemu je to bila druga pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, najbolji je bio i u spustu u norveškom Kvitfjellu, te u Erika Guaya i Robbieja Dixona, četvrtog i petog s nedjeljne utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti