Küng proslavio prvu pobjedu u karijeri

Prva švicarska nakon dugo vremena

Küng proslavio prvu pobjedu u karijeri

Dugo vremena je skijaška velesila Švicarska čekala na novu pobjedu u Svjetskom kupu. Beat Feuz je slavio 2.marta 2012.godine u Kvitfjellu (Super G), dok je danas u Beaver Creeku pobjedu proslavio Patrick Küng, prvu svoju pobjedu u karijeri i prvu švicarsku nakon više od godinu dana i devet mjeseci.

Küng je odlično odradio svoj nastup u superveleslalomu, na svim prolazima je bio najbrži i na kraju je slavio sa 38 stotinki prednosti u odnosu na Hannesa Reichelta i Petera Filla koji su do tog trenutka dijelili prvo mjesto.

Međutim poredak na vrhu nije bio zaključen sve dok se na stazi pojavio skijaš koji nema u svojoj karijeri niti jedan TOP 10 plasman. On se zove Otmar Striedinger, Austrijanac koji je na kraju sa startnim brojem 45. došao vrlo blizu Künga, 22 stotinke što je bilo dovoljno za sjajno drugo mjesto. Za Künga prvi plasman na pobjednički podij na nekoj od superveleslalomskih utrka Svjetskog kupa.

Rezultati superveleslaloma:
1. Patrick Küng (Švi) 1:21.73
2. Otmar Striedinger (Aut) +0.24
3. Hannes Reichelt (Aut) +0.38
3. Peter Fill (Ita) +0.38
5. Ted Ligety (SAD) +0.48
6. Thomas Mermillod - Blondin (Fra) +0.54
7. Aksel Lund Svindal (Nor) + 0.61
8. Werner Hell (Ita) + 0.68
9. Kjetil Jansrud (Nor) + 0.91
10. Matthias Mayer (Aut) + 0.93

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.