Kuttel prvak svijeta

SP u ski skokovima

Kuttel prvak svijeta

Novi svjetski prvak u skijaškim skokovima postao je Švajcarac Andreas Kuttel. Njemu je pripalo zlato na takmičenju u koje je održano u češkom Liberecu.

Kuttel je do najvišeg postolja stigao skokom od 133.5 metra (141.3 boda), a skakala se samo jedna serija jer je druga otkazana zbog jakog snijega.
Srebrena medalja pripala je Nijemcu Martinu Schmittu, dok je do bronze došao Anders Jacobsen iz Norveške ispred vodećeg u generalnom plasmanu Svjetskog kupa Austrijanca Gregora Schlierenzauera.
U subotu su na Svjetskom prvenstvu  u Liberecu na programu timski skokovi.


Rezultati
1. Andreas Küttel (Šva) 141,3 boda (133,5 m), 2. Martin Schmitt (Njem) 140,9 (133,0), 3. Anders Jacobsen (Nor) 139,5 (132,5), 4. Gregor Schlierenzauer (Aut) 138,6 (132,0), 5. Anders Bardal (Nor) 135,8 (131,0)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti