Amerikanac kojem su igre u Sočiju, 15. u životu

Legenda OI Bud Klinght: Tu je i Vučko

Bud Klinght američki je državljanin i čovjek koji se sa pravom može nazvati legendom OI, iako nikada nije bio učesnik istih. 

Olimpijske igre u Sočiju su mu 15. u životu, a prve su bile 1984. godine. Ne, nažalost u Sarajevu nije bio, njegova prva destinacija bio je Los Angeles i Ljetne olimpijske igre. 

Buda smo sreli po dolasku u Olimpijsko selo gdje su smješteni alpski skijaši. Vođa naše delegacije Said Fazlagić srdačno se pozdravio sa Budom ispod bh. zastave, a mi smo ostali fascinirani kolekcijom bedževa i značkica koje Bud posjeduje. Na šalu je i simbol Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, a Bud bez problema zna i izgovoriti riječ Vučko. 

Ako neko može ocijeniti Zimske olimpijske igre u Sočiju onda je to bez ikakve sumnje Bud. Amerikanac kaže kako su Rusi sjajni organizatori.

"Fantastično je, objekti su fantastični. Sve je odlično, od objekata u Adleru, do ovih ovdje. Pogledajte ovo, prekrasno je. Ono što mi se zaista sviđa je činjenica da je sve povezano. Na drugim Olimpijadama morali ste koristiti autobuse i taksije, a ovde je sve odlično uvezano. Mnogo zabave i atmosfera je odlična kao na Ljetnim olimpijskim igrama" rekao je Bud.

Naš sagovornik smatra kako su igre odlično organizovane i da nije bilo razloga da se priča o negativnim stvarima. 

"Nije istina to što se pisalo. Mislim da su ljudi bili zabrinuti za sigurnost. Kada dođete u Soči shvatite da je sve zaista lijepo. Još uvijek nisam vidio niti jednu lošu stvar. Sigurnost je na vrhunskom nivou, ali ne osjećate se neugodno. Najbolje zaštita je ona koju ne vidite. Uradili su vrhunski posao sa tim," rekao je Bud i dodao:

"Ovo su moje 15. Olimpijske igre, ali bio sam i na Omladinskim igrama. Nisam bio u Sarajevu, jer sam predavao u školi. Moje prve igre su bile u Los Angelesu," rekao je Bud. 

Naravno čovjeka koji ima toliko bedževa morali smo pitati da li ima bedž iz Sarajeva. Vučko je ponosno stajao na plavom Budovom šalu. "Da naravno da imam. Tu je Vučko," rekao je legendarni Bud Klinght. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije