Bizarna situacija na SP-u: Slavila srebro, a onda joj uručili zlatnu medalju
FOTO: EPA

Paralel veleslalom u Cortini

Bizarna situacija na SP-u: Slavila srebro, a onda joj uručili zlatnu medalju

H. Zilić

Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju bi trebalo predstavljati ozbiljno takmičenje, ali nakon današnje situacije, dobro će organizatori razmisliti o nekim disciplinama i pravilnicima.


U paralel veleslalomu u finalu slavila je Marta Bassino. Tačnije imala je isto vrijeme kao i Katharina Liensberger, ali bila je brža u drugoj vožnji.

Međutim, Skijaški savez Austrije "zaronio" je u pravilnik u kojem su našli tačku u kojoj se priznaje samo paralel rezultat, odnosno rezultat finalne vožnje, gdje su Bassino i Linebserger u ovom slučaju imale isto vrijeme, to znači da se zlatna medalja dodjelluje za obje takmičarke.

Linesberger je bila iznenađena ovom odlukom, Bassino nije poremetila, ali zato je zadala glavobolje FIS-u, jer paralel veleslalom je sve više nepoželjan među fanovima alpskog skijanja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi