Ligety dominirao u St. Moritzu, pad Bodea Millera

Svjetski kup za skijaše

Ligety dominirao u St. Moritzu, pad Bodea Millera

Veleslalom za skijaše u okviru Svjetskog kupa koji je vožen danas po teškim vremenski uslovima u švicarskom St. Moritz pripao je Amerikancu Tedu Ligetyju, koji je i nakon prve vožnje završio na držao drugo mjesto.

Na jednoj stepenici ispod na pobjedničkom postolju završio je Austrijanac Marcel Hirscher, dok je treću poziciju zauzeo francuski skijaš Alexis Pinturault. 

Gusta magla je dodatno otežavala uslove na stazi, pogotovo tokom druge vožnje, dok koje nije stigao Bode Miller. Američki skijaš je nakon agresivne vožnje izgubio kontrolu nad svojim skijama, pa je padom završio utrku, te ostao bez plasman i prilike da učestvuje i u drugoj vožnji.

Srećom Amerikanac je nakon pada odmah ustao, pa ćemo ga sasvim sigurno gledati na Olimpijadi u Sočiju gdje se nadamo da će konačno skinuti peh i prokletstvo sa padovima koji ga prate dobar dio ove sezone.

Rezultat iz obje veleslalomske vožnje iz St. Moritza, baš kao i ukupne rezultate možete pogledati klikom na >>>OVDJE<<<

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.