Ligety je bio neuhvatljiv
Ligety je prošle sezone bio najbolji u veleslalomu

Napokon odvožen jedan veleslalom

Ligety je bio neuhvatljiv

M. Maksimović

Tamo gdje je stao na kraju prošle, najbolji veleslalomaš današnjice je nastavio u ovoj sezoni.Amerikanac Ted Ligety je pobjednik prvog veleslaloma sezone.

Pišemo prvog jer je na startu sezone u Soldenu, odvožena zbog loših vremenskih uslova samo jedna utrka.U američkom Beaver Creeku, Ligety je bio nezaustavljiv, u prvoj vožnji je imao 36 sekundi prednosti u odnosu na Kjetila Jansruda, na kraju je ta prednost iznosila 82 stotinke za njeguv šestu veleslalomsku pobjedu u karijeri.

Norvežanin Kjetil Jansrud je bio jedini koliko toliko blizu Ligetyju, jer su svi ostali skijaši imali zaostatak veći od jedne sekunde.Jansrud je odradio dvije vrlo dobre vožnje, ali je Ligety bio neuhvatljiv. Austrijanac Marcel Hirscher je bio šesti nakon prvog laufa, zaostajao je 85 stotinki, ali je u drugoj vožnji bio bolji od Aksela Lunda Svindala,Rommeda Baumana i Massimilliana Blardonea.Bauman je završio četvrti, Svindal peti dok je Blardone bio tek sedmi.


Rezultati veleslaloma:
1.Ted Ligety (USA) 2:37.67
2.Kjetil Jansrud (Nor) +0.82
3.Marcel Hirscher (Aut) +1.24
4.Romed Baumann (Aut) +1.27
5.Aksel Lund Svindal (Nor) 1.37
6.Cyprien Richard (Fra) + 1.49
7.Massimiliano Blardone (Ita) 1.63
8.Thomas Fanara (Fra) + 1.79
9.Philipp Schörghofer (AUT) + 1.80
10.Truls Ove Karlsen (Nor) 1.92


Ukupni poredak:
1.Mario Scheiber (Aut) 175
2.Didier Cuche (Švi) 158
3.Aksel Lund Svindal (Nor) 156
4.Michael Walchhofer (Aut) 149
5.Georg Streitberger (Aut) 136

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.