Ligety na pragu treće medalje

Nezaustavljivi Amerikanac

Ligety na pragu treće medalje

Edmir Škorić

Američki 28-godišnji skijaš Ted Ligety na pragu je i treće medalje na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju.

Ligety ima prvo mjesto nakon prve veleslalomske vožnje u Schladmigu i to sa čak sekundom i 30 stotinki prednosti ispred Norvežanina Aksela Lunda Svindala. Odmah iza Svindala je Marcel Hircscher, sa sekundi i 31 stotinku zaostatka za Amerikancem.

 

Ligety je već slavio u super veleslalomu i super-kombinaciji, a sve je izvjesnije da će i danas oko vrata okačit zlatno odličje.

 

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić je imao dobar startni broj (9), ali je na kraju završio sa tri sekunde zaostatka za vodećim Ligetyjem i na 19. poziciji.

 

SP u alpskom skijanju, prva veleslalomska vožnja (neslužbeno):

 

1. Ted Ligety (SAD) 1:13.14

2. Aksel Lund Svindal (Nor) +1.30

3. Marcel Hirscher (Aut) +1.31

4. Manfred Mölgg (Aut) +1.44

5. Fritz Dopfer (Njem) +1.58

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.