Ligety osvojio Mali kristalni globus

Ligety osvojio Mali kristalni globus

Posljednji veleslalom sezone Svjetskog kupa skijaša u Lenzerheideu je otkazan zbog lošeg vremena, dok je start ženskog slaloma pomaknut sa devet na 11. sati.

Mali Kristalni globus u veleslalomu tako je pripalo Amerikancu Tedu Ligetyju, drugo mjesto je osvojio Norvežanin Aksel Lund Svindal, dok je treći Francuz Cyprien Richard.

Ligetyju je ovo treće slavlje u veleslalomu nakon što je u ovoj disciplini bio najbolji 2010. i 2008. godine čime je postao tek peti skijaš u povijesti s tri veleslalomska naslova. Prije njega to je uspjelo Ingemaru Stenmarku, Albertu Tombi, Michaelu von Gruenigenu i Hermannu Maieru.

Svoju dominaciju u veleslalomu ove sezone Ligety je potvrdio i naslovom svjetskog prvaka u Garmisch-Partenkirchen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti