Ligety u velikom naletu
Ligety dominira u veleslalomu

Dvije utrke, dvije pobjede

Ligety u velikom naletu

M. Maksimović

Pobjednik drugog veleslaloma sezone u Val d'Isereu je Amerikanac Ted Ligety. Legety je neuhvatljiv na početku sezone, u dva veleslaloma, ostvario je dvije pobjede.

Danas je na stazi Bellevarde bio raspoložen, nakon prve vožnje je imao 26 stotinki prednosti ispred Akela Lunda Svindala, 64 u odnosu na Massimiliana Blardonea. Samo su Svindal i Blardone imala zaostatak za vodećim ispod sekunde, što je ukazivalo na sličan rasplet u drugoj vožnji.

Nakon prve utrke, najbliži pomenutoj trojki je bio Marcel Hirscher sa sekundom i 22 stotinke zaostatka. Iza njega su se poredali Benjamin Raich, Carlo Janka i Davide Simoncelli. Razlika između Hirschera i Raicha je bila deset desetinki, Janka je kasnio za Hirscherom 37 desetnki, Simoncelli za Jankom sedam desetinki.

Od svih skijaša koje smo naveli, u drugoj vožnji je podbacio Marcel Hirscher koji je većim dijelom staze dobro išao, ali je u donjem dijelu napravio grešku koja ga je možda čak i koštala postolja.
Benjamin Raich i Carlo Janka su napravili što su mogli, ali je trojka na vrhu ostala nedodirljiva. Blardone je završio kao treći sa sekundom i 55 stotinki zaostatka. Svindal je bio brži od Talijana 16 stotinki, ali je za pobjednikom zaostao sekundu i 5 stotinki.

Rezultati veleslaloma:
1.Ted Ligety (SAD) 2:26.26
2.Aksel Lund Svindal (Nor) +1.05
3.Massimilliano Blardone (Ita) +1.21
4.Carlo Janka (Švi) +1.55
5.Benjamin Raich (Aut) +1.66
6.Marcel Hirscher (Aut) + 1.77
7.Davide Simoncelli (Ita) + 1.97
8.Sandro Viletta (Švi) + 2.16
9.Nafred Moelgg (Ita) + 2.33
10.Kjetil Jansrud (Nor) + 2.43

Ukupni poredak u veleslalomu:
1.Ted Ligety (SAD) 200
2.Aksel Lund Svindal (Nor) 125
3.Kjetil Jansrud (Nor) 106

Ukupni poredak u SK:
1.Aksel Lund Svindal (Nor) 236
2.Ted Ligety (SAD)  221
3.Mario Scheiber (Aut) 175

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.