Lindsay Vonn za SportSport.ba
Vonnova je sa zadovoljstvom pozirala našem fotoreporteru

Vonn: Dolazim u Sarajevo na prvo veliko takmičenje

Lindsay Vonn za SportSport.ba

E. Idić, foto: Dado Ruvić

Dan prije ženskog slaloma “Snježna Kraljica” na zagrebačkom Sljemenu naša vrijedna ekipa je uspjela napraviti kratki razgovor sa Lindsay Vonn sveukupnom pobjednicom Svjetskog kupa u sezoni 2007/2008. i sveukupnom pobjednicom spusta za istu sezonu.

Iako je rođena za vrijeme održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine, Vonnova je upoznata sa nekim detaljima vezanim za ZOI 1984.

Obzirom da sam se rodila iste godine kada je u Sarajevu održana olimpijada, tih Igara se ne sjećam, ali znam da je naš Bill Johnson tada pobijedio u spustu. Johnson je legenda Američkog skijanja i uzor je mnogim novim generacijama“, kaže Vonn.

Sarajevo i našu zemlju nikada nije posjetila, ali se nada da će BiH u skorije vrijeme dobiti veliko svjetsko skijaško takmičenje i da će tada doći, kao takmičarka ili u nekom drugom svojstvu, ukoliko završi karijeru.

Iskreno, nemam previše vremena za odmor, jer je život nas profesionalaca prebukiran, od priprema i putovanja za nova takmičenja. Stoga, nisam nikada bila u Sarajevu, ali se nadam da će Vaš grad i BiH uskoro dobiti organizaciju nekog velikog svjetskog takmičanja, što će biti odlična prilika da dođem i upoznam olimpijske planine u BiH“, obećala je Vonn.    

Kroz svjetsku istoriju prodefilovalo je mnogo odličnih svjetskih skijaških zvijezda, tako da Vonnova nije mogla izdvojiti ko je najbolji svih vremena. Ipak, pomenula je dva imena.

Ne mogu a da ne pomenem Janicu Kostelić i Hermana Mayera. Njih dvoje su svjetski fenomeni i ostavili su neizbrizivi trag, bar kada je u pitanju moja generacija“, istakla je Vonn.  

Za sutrašnju utrku na Sljemenu kaže da će biti veoma teška:

Daću sve od sebe da postignem što bolji rezultat i pokušam osvojiti bodove ovdje u Zagrebu. Inače, staza mi se sviđa, a moram istaći da je ovo jedna od boljih organizacija utrka Svjetskog kupa u ovom sezoni“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.