Lindsey Vonn pobjedom u Francuskoj ušla u historiju
Foto: EPA

Trijumf Amerikanke u Val d'Isereu

Lindsey Vonn pobjedom u Francuskoj ušla u historiju

M. Šljivak

Amerikanka Lindsey Vonn pobjednica je superveleslaloma za skijašice koji se jutros vozio u francuskom Val d'Isereu.

Sa vremenom 1:04.86, Vonn je došla do prve pobjede još od januara, a iza sebe je ostavila Italijanku Soffiju Goggie, te Norvežanku Ragnhild Mowinckel.

Ovom pobjedom američka skijašica je postala je najuspješnija takmičarka u historiji Svjetskog kupa, a današnja pobjeda joj je ukupno 78. karijeri. Ispred nje je ostao samo legendari Šveđanin Ingemar Stenmark, koji je u karijeri pobijedio 86 puta.

U poretku superveleslaloma prva je Tina Weirather iz Lihtenštajna sa 160 bodova, druga je Jasmine Flury iz Švicarske sa 149 bodova, a treća je Nicole Schmidhofer sa 130 bodova.

Amerikanka Mikaela Schiffrin je u ukupnom poretku vodeća sa 521 bodom, slijedi Njemica Viktoria Rebensburg sa 412 bodova, a Weirather je treća sa 294 boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije