Linsey Vonn: Ligament je totalno pukao

Amerikanka obnovila povredu u Val d'Isereu

Linsey Vonn: Ligament je totalno pukao

Marian Kaufman-Abderhalden ostvarila je danas svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu, pošto je trijumfovala u spustu u Val d'Isereu.

Današnji spust obilježio je niz padova, ali i nezgoda Amerikanke Lindsey Von,n koja je izgubila ravnotežu. Srećom, američka skijašica nije pala, ali jeu ciljnu ravninu ušla sa bolnom grimasom na licu i držeći se za koljeno koje je operisala.

"Ligament je totalno pukao", potvrdila je Vonnova medijima nakon utrke, ali uprkos teškoj povredi želja za nastupom u Sočiju je veća o bola.

"Svjesna sam da je to jako visok rizik, ali spremna sam ga preuzeti. Jednostavno, moram se boriti dalje", kazala je Vonn, te dodala:

"Pod pritiskom koljeno nažalost nije izdržalo".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.