Trener Žane Novaković za SportSport.ba

Lolović: Žana je previše respektovala strmi dio staze

Bosanskohercegovačka skijašica Žana Novaković u veleslalomu na Olimpijskim igrama u Sočiju zauzela je 37. mjesto, a njen trener Branislav Lolović smatra da je Žani bolje mjesto izmaklo zbog nešto lošijeg nastupa u prvoj vožnji.

"S obzirom na uslove na stazi i na visok startni broj, te nešto lošiju prvu vožnju, Žanin nastup možemo ocijeniti solidnim. Da je u prvoj vožnji bila nešto bolja, sigurno bi završila među 30 kako smo i očekivali. S obzirom da je s rezultatom bila na nivou s djevojkama iz regiona, onda možemo reći da joj današnji rezultat može biti podstrek za budućnost", za SportSport.ba je izjavio Branislav Lolović, trener naše skijašice Žane Novaković.

"Današnji uslovi za vožnju su bili dosta teški. Žana se dobro snašla u drugoj vožnji, dok u prvoj nije dobro odradila strminu gdje je možda i najbolja. Previše je respektovala strmi dio staze. Ipak, moram naglasiti da su organizatori odradili sjajan posao, te da je staza bez obzira na sve, izdržala do kraja", dodao je Lolović.

Naša skijašica ima problema s povredom leđa, ali Lolović se nada da će do slalom sve biti u najboljem redu.

"Pokušat ćemo da nađemo adekvatnog fizioterapeuta kako bi Žana što spremnija dočekala slalom. Nadam se da će do početka trke sve biti u najboljem redu", zaključio je Lolović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.