Totalna ludnica pod reflektorima Madonne: Noel zapeo na posljednjoj kapiji, Japanac priča večeri
FOTO: EPA

Fenomenalna slalomska utrka

Totalna ludnica pod reflektorima Madonne: Noel zapeo na posljednjoj kapiji, Japanac priča večeri

Haris Zilić

Uzbudljivu utrku smo gledali u Svjetskom kupu za skijaše.

Najbolji slalomaši svijeta večeras su skijali noćnu utrku u italijanskoj Maddoni di Campiglio, a nakon dosta uzbuđenja trijumf je otišao u Norvešku.

Pobjedu je ostvario Sebastian Foss-Solevaag koji je nakon dvije vožnje imao vrijeme 1:34.59.

Drugo mjesto je pripalo francuskom skijašu Alexisu Pinturaultu u vremenu 1:34.69, a s vremenom 1:34.70 treći je kroz cilj prošao Šveđanin Kristoffer Jakobsen.

Druga vožnja je ponudila pravu dramu. Vodeći nakon prvog laufa Clement Noel je tri kapije prije cilja imao pobjedu u rukama prednost veću od sekunde, ali onda je zapeo na posljednjoj kapiji i prošao sa pogrešne strane što je rezultiralo diskvalifikacijom.

Priča večeri je i Japanac Yohei Koyama, koji je sa startnim brojem 54. stigao do prvih bodova u Svjetskom kupu zauzevši fenomenalno osmo mjesto.

Bodovi su otšli i u Hrvatsku. Filip Zubčić je završio na 16., a Matej Vidović na 26. poziciji.

Kompletne rezultate utrke pogledajte OVDJE.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi