Magla odgodila spust i super-g

Neprilike u Garmisch Partenkirchenu

Magla odgodila spust i super-g

Zbog velike magle koja se nadvila nad njemački Garmisch Partenkirchen, otkazane su trke muškog spusta i ženskog superveleslaloma.

Prvo je muški spust koji je bio predviđen za 11 sati u nekoliko navrata prolongiran što nije išlo na ruku ženskom superveleslalomu čiji je start najavljen za 13 sati.

Nakon što se nakon nekoliko odgađanja vremenske prilike nisu popravile žiri je definitivno odlučio da ni od muškog spusta neće biti ništa.
Ovakav rasplet odgovara Ivici Kosteliću, vodećem u ukupnom poretku, koji bi sutra u slalomu mogao povećati vodstvo, a pitanje je da li će se pomenute trke održati do kraja sezone s obzirom na zgusnut raspored i predstojeće Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti