Malkin doveo Pittsburgh do vrata raja

NHL play-off

Malkin doveo Pittsburgh do vrata raja

Evgenij Malkin nije u doigravanju pružao sve što je znao, ali je to uradio kada je najviše trebalo. U petom meču polufinala Istoka protiv Capitalsa pogodio je u produžetku za 4:3 i veliku pobjedu.

Penguinsi su poveli sa 1:0 preko Staala, ali je vrlo brzo izjednačio Ovečkin, da bi potpuni preokret izrežirao Backstrom. Nešto kasnije, Fedotenko je ponovo izjednačio da bi do kraja meča oba tima postigla po jedan gol (Cooke - Ovečkin).

Priliku za potvrdu plasmana u finale Istoka Penguinsi će imati u ponedjeljak u “Mellon Areni”.
Vancouver Canucksi poraženi sun a svom ledu od Chicago Blackhawksa. Iako je sredinom druge trećine izgledalo da će se stvari drugačije odvijati, Canucksi su potonuli u drugoj polovini utakmice.

U pretposljednjoj minuti Vancouver je u potrazi za izjednačenjem izvukli Luonga, no umjesto da postignu gol, primili su pak u svoju mrežu.

NHL play-off
ISTOK

Washington - Pittsburgh 3:4 (2:3 u seriji)

ZAPAD
Vancouver - Chicago 2:4 (2:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti