Malkinu ukinuta kazna
Malkin se izvukao ovaj put

Stanley Cup

Malkinu ukinuta kazna

Zvijezda Pittsburgh Penguinesa ipak će igrati u trećoj utakmici finalne serije protiv Detroita u četvrtak, nakon što je vodstvo NHL lige odlučilo poništiti odluku o jednoj utakmici suspenzije za rusku zvijezdu.

Malkin je bio kažnjen jednu utakmicu neigranja  zbog izazivanja tuče u posljednjih 19 sekundi meča protiv Detroita. Pravila NHL lige nalažu da svaki igrač koji izazove tuču u posljednjih pet minuta meča  automatski biva suspendovan sa naredne utakmice, ali isto tako nalažu da vodstvo NHL lige može donijeti odluku o ukidanju suspenzije ako se radi o izazivanju tuče od strane igrača koji je bio izrevoltiran bilo čim.

Malkin je došao u sukob sa švedskim internacionalcem Henrikom Zetterbergom. Naime, nakon što je „pingvin“ Max Talbot slomio štap Šveđaninu, on je krenuo u obračun sa napadačem Pittsburgha, pa je Malkin priskočio u pomoć klupskom kolegi nakon čega je“ ni kriv ni dužan“ izvukao deblji kraj.

Vodstvo lige je odlučilo ukinuti suspenziju pod izgovorom da su to već uradili dva puta u ovom doigravanju za čak gore ispade od Malkinovog, tako da nema razloga da on bude izuzetak. Ipak, mnogi se slažu da je veličina Malkina i utjecaj sponzora u ovom slučaju odigrao presudnu ulogu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.