Marcel Hirsher slavio 20. pobjedu u karijeri

Austrijanac opet najbolji u Val d'Iseru

Marcel Hirsher slavio 20. pobjedu u karijeri

Sjajni austrijski skijaš Marcel Hirscher iskoristio je ispadanje glavnih kandidata za pobjedu i slavio na veleslalomu u francuskom Val d'Iseru. 

Austrijanac je na istoj stazi slavio i prošle godine. Hirscher je nakon prve vožnje imao zaostatak od 41 stotinku za domaćim skijašem Alexisom Pinturaltom, ali je Alexis u drugoj vožnji napravio jednu veliku grešku i prosuo prednost, te je na kraju završio tek kao četvrti. 

Iza Hirschera je danas bio Francuz Thomas Fanara, dok je na trećem mjestu završio Nijemac Stefan Lutz, koji je i prošle godine završio na postolju. 

Hirscher je odlično tempirao formu, na ruku su mu išla i odustajanja Ligetyja, Svindala, Blardonea i Kostelića, i sasvim zasluženo stigao do 20. pobjede u karijeri. 

Rezultati:

1. Marcel Hirscher (AUS) 2:17,21

2. Thomas Fanara (FRA) +0.76

3. Stefan Luitz (Ger) +1.09

4. Alexis Pinturault (Fra) +1.18

5. Roberto Nani (Ita) +1.32

6. Luca De Aliprandini (Ita) +1.47

7. Matts Olsson (Swe) +1.53

8. Manfred Mölgg (Ita) +1.95

9. Henrik Kristoffersen (NOR) +2.02

10. Fritz Dopfer (Ger) +2.14

Marcel Hirscher je i vodeći u plasmanu veleslaloma sa 22o bodova, iza njega su Ted Ligety sa 200, Alexis Pinturault sa 175, Thomas Fanara 134, pa Stefan Lutz sa 98 itd. 

U ukupnom poretku za Veliki kristalni globus vodi Aksel Lund Svindal sa 360 bodova, drugi je sada Marcel Hirscher sa 335, a treći Ted Ligety sa 269 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije