Marcelu Hirscheru pobjeda u Alta Badiji
EPA

Ima vodstvo u Svjetskom kupu

Marcelu Hirscheru pobjeda u Alta Badiji

Austrijski skijaš Marcel Hirscher slavio je pobjedu na četvrtom veleslalomu Svjetskog kupa održanom Alta Badiji.

Hirscheru je to bila treća ovosezonska pobjeda u ovoj disciplini, a u cilj jedne od najzahtjevnijih staza u Svjetskom kupu ušao je u vremenu 2.33.34, što je za 0.19 sekundi bilo brže od Henrika Kristoffersena. Treći je završio Victor Muffat-Jeandet (2.34.20).

Vrijedi istaći da se Hirscher pobjedom u Alta Badiji ponovo probio na vrh ukupnog redoslijeda u Svjetskom kupu i trenutno ima 20 bodova više od Aksela Lunda Svindala koji je današnji veleslalom završio na 28. mjestu. 

Sutra je na rasporedu pararelni veleslamom u Alta Badiji, dok će u utorak na Madonni di Campiglio biti održana klasična slalomska utrka. 

Rezultati - veleslalom:

1. Marcel Hirscher (Aut) 2:33.34
2. Henrik Kristoffersen (Nor) +0.19
3. Victor Muffat-Jeandet (Fra) +0.86
4. Ted Ligety (SAD) +1.35
5. Mathieu Faivre (Fra) +1.43
6. Alexis Pinturault (Fra) +1.44
7. Tim Jitloff (SAD) +1.86
8. Felix Neureuther (Njem) +1.89
9. Philipp Schörghofer (Aut) +1.96
10. Stefan Luitz (Njem) +2.07

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.