Maria Riesch teže povrijeđena

Maria Riesch teže povrijeđena

Adnan Beganović

Prvi trening spusta skijašica na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu bio je koban za trenutno drugoplasiranu skijašicu Svjetskog kupa, Njemicu Mariu Riesch. 

Njemačka skijašica doživjela je težak pad na današnjem treningu spusta i prema prvim informacijama Svjetsko prvenstvo za nju je gotovo.

Ova sjajna njemačka skijašica povrijedila je križne ligamente koljena i dalje pretrage će pokazati da li je i sezona za Rieschovu završena.

Maria Riesch je već imala povredu križnih ligamenata i zbog nje je propustila SP u Bormiju 2005. godine i OI u Torinu 2006. godine.

Skijašice će sutra voziti još jedan trening spusta uoči superkombinacije koja je na rasporedu u petak, dok se u nedelju vozi spust.

Val d'Isere, Svjetsko prvenstvo, spust, prvi trening:
1. Chemmy Alcott (Velika Britanija) 1:30.21
2. Lara Gut (Švicarska) +0.20
3. Nadia Fanchini (Italija) +0.50
4. Andrea Fischbacher (Austrija) +0.65
5. Marie Marchand-Arvier (Francuska) +1.19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.