Markus Larsson teško stradao

Vengen uzima žrtve

Markus Larsson teško stradao

Adnan Beganović

Švedski skijaš, Markus Larsson, teško je stradao na treningu spusta na legendarnoj stazi Lauberhorn u Vengenu.

Legendarna spust staza Lauberhorn u Vengenu, koja predstavlja pravi izazov za sve skijaše, uzela je tako još jednu žrtvu. Naime, na samom cilju, Larsson je pao i teško se povrijedio.

Šveđanin je helikopterom prebačen u obližnju bolnicu gdje su mu konstatovani fraktura nosa i jači potres mozga. Na svu sreću Larsona i svih ljubitelja skijanja, brza reakcija doktora vratila ga je među žive.
U trenutku pada izgubio je svijest i život mu je visio o koncu. Posljednje informacije govore da je njegovo stanje stabilno, ali da će morati ostati u bolnici radi daljeg posmatranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti