Marlies Schild treći put Snježna kraljica

Sjajna utrka na Sljemenu

Marlies Schild treći put Snježna kraljica

Austrijska skijašica Marlies Schild opravdala je ulogu favoritkinje i po treći put slavila na Snježnoj kraljici u Zagrebu. Schild je odvezla savršenu utrku i još jednom pokazala da je u ovom trenutku najbolja slalomašica na svijetu.

Sjajna Austrijanka, inače djevojka Benjamina Raicha, bila je prva i nakon prve vožnje, da bi u drugoj vožnji pokazala svu svoju moć u uvom trenutku i sa 75 sekundi trijumfovala ispred Nijemice Marije Riesch, koja je također odvezla utrku na visini zadatka.

Rieschova je nakon prve vožnje bila treća, a u drugoj vožnji je odvezla još bolju utrku i zauzela drugo mjesto. Iza Schildove i Rieschove ostala je Talijanka Manuela Moelgg sa vremenom 2:02.55.

Najviše razloga za nezadovoljstvo imala je Finkinja Tanja Poutiainen, koja je ponovo ostala bez pobjede, ali ovaj put i bez postolja, jer je završila tek kao četvrta uprkos tome što je uz domaće skijašice, vjerovatno, imala i najveću podršku oko 9.000 navijača na Sljemenu.

Najbolja domaća skijašica bila je Ana Jelušić, koja je utrku završila na 11. mjestu, Slovenka Tina Maze je bila 13. dok je dosta razloga za slavlje imala i Sofija Novoselić, koja je osvajanjem 25. mjesto upisala prve bodove u karijeri.

Razočarenja dana su Austrijanke Michaela Kirchgaser i Bernadette Schild, koje nisu završile prvu utrku, zatim Amerikanke Lindsay Vonn i Julia Mancuso, također ispale u prvoj rundi, te Tessa Worley, Chiarra Costazza, Fanny Chmelar...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti