Maze: Došla sam po pobjedu i vjerovala sam u nju
Foto: EPA

Novo zlato za Slovenku u Sočiju

Maze: Došla sam po pobjedu i vjerovala sam u nju

E. Škorić

Slovenska skijašica Tina Maze osvojila je drugu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Maze je danas u veleslalomu uzela zlato sa vremenom 2:36.87. Iza sebe je ostavila Austrijanku Annu Fenninger koja je zaostajala sedam stotinki, dok je Njemica Viktoria Rebensburg bila treća sa 27 stotinki zaostatka za Slovenkom.

"Neka je padalo sa neba šta hoće, ali znala sam da sam došla po pobjedu. Vjerovala sam u nju, mada sam znala sam da će biti teško. Borila sam se do kraja i ispalo je onako kako smo planirali. Još od Vancouvera igra stotinki nije mi naklonjena, ali u životu se stvari moraju promijeniti“, rekla je Maze aludirajući na situaciju sa prethodnih ZOI kada joj je zlato u veleslalomu izmaklo za četiri stotinke. 

"Dajte mi malo vremena, o tome stvarno nisam razmišljala. Važno je samo da sam uspjela da iskoristim ovu priliku, bila bi šteta da nisam“, dodala je nakon što su je novinari upitali da li je svjesna da piše povijest sporta u svojoj zemlji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti