Maze pobjednica prvog slaloma sezone

Četvrta slalomska pobjeda Slovenke

Maze pobjednica prvog slaloma sezone

Nakon 10.marta 2013 godine, Tina Maze je pobjednica utrke slaloma za Svjetski kup. Do sada je Slovenka pobjeđivala u Lenzerheidu, Mariboru i Ofterschwangu. Četvrtu pobjedu danas, ukupno 23. u karijeri Maze je ostvarila u Leviju, prvom slalomu u ovoj sezoni.

Drugo mjesto je zauzela Šveđanka Frida Hansdotter, dok je treća Austrijanka Kathrin Zettel. Maze je bila vodeća nakon prve vožnje sa 58.12, Šveđanka Frida Hansdotter je kasnila 39 stotinki, njena zemljakinja Maria Pietilä-Holmner 69. Unutar jedne sekunde sa zaostatkom su bile Marie-Michele Gagnon i Kathrin Zettel.

Na kraju se Zettel probila do najniže stepenice pobjedničkog postolja sa 52 stotinke slabijim vremenom. Frida Hansdotter je bila brža od Austrijanke, ali opet nije mogla bolja od drugog mjesta. Maze je slavila ukupnim rezultatom 1:55.15, što je 34 stotinke brže od vremena Šveđanke, dok je Zettel kasnila 52 stotinke. Maria Pietilä-Holmner je bez postolja ostala za sedam stotinki, pa se morala zadovoljiti četvrtim mjestom. Peta je bila na kraju Nina Loeseth.

Od skijašica koje su totalno danas podbacile, na prvom mjestu je svakako Mikaela Shiffrin koja je na kraju bila tek 11.sa više od dvije sekunde zaostatka (+2.07).

Rezultati:
1. Tina Maze (Slo) 1:55.15
2. Frida Hansdotter (Šve) + 0.34
3. Kathrin Zettel (Aut) + 0.52
4. Maria Pietilae-Holmner (Šve) + 0.59
5. Nina Loseth (Nor) + 1.17
6. Marie-Michele Gagnon (Kan) + 1.36
7. Šarka Strachova (Češ) + 1.52
8. Michelle Gisin (Švi) +1.53....


Ukupni poredak:
1. Mikaela Shiffrin (SAD) 124
2. Kathrin Zettel (Aut) 110
3. Tina Maze (Slo) 109
4. Anna Fenninger (Aut) 100
5. Frida Hansdotter (Šve) 95

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti