Mikaela Shiffrin najbrža, Žana Novaković na 35. mjestu

Prva vožnja slaloma

Mikaela Shiffrin najbrža, Žana Novaković na 35. mjestu

Adnan Beganović

Mlada osamnaestogodišnja Amerikanka, Mikaela Shiffrin, nalazi se na prvom mjestu nakon prve slalomske vožnje na Olimpijskim igrama u Sočiju.

Mlada Amerikanka fenomenalnom vožnjom stigla je do 1. mjesta, a drugoplasirana nakon prve vožnje je njemačka skijašica Maria Riesch-Hoefl, koja za Mikaelom zaostaje 49 stotinki.

Na 3. mjestu je Slovenka Tina Maze sa zaostatkom od 67 stotinki za vodećom, dok je Austrijanka Bernadette Schild četvrtoplasirana sa 79 zaostatkom od 79 stotinki.

Naša Žana Novaković prvu vožnju je završila na 35. mjestu sa zaostatkom od sedam sekundi i 17 stotinki za vodećom Amerikankom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti