Mirza Nikolajev ispunio kriterij za olimpijsku normu

Bh. sankaš na 29. mjestu u Winterbergu

Mirza Nikolajev ispunio kriterij za olimpijsku normu

E. Čaušević

Bosanskohercegovački sankaš, Mirza Nikolajev, danas je u Winterbergu zauzeo 29. mjesto u utrci Svjetskog kupa.

Nikojalev je u njemačkom Winterbergu ostvario vrijeme od 1:46.354 i za pobjednikom Felixom Lochom imao je zaostatak od skoro tri sekunde.

Međutim, Nikolajev je danas uspio da osvoji 12 bodova, te je ispunio glavni kriterij za olimpijsku normu koja iznosi 30 bodova.

Pored ove norme našem sankašu potrebno je još da u preostalih pet utrka bude plasiran među 36 najboljih sankaša na svijetu, a trenutno je na 31. mjestu.

Top Komentari

AmarSahi
Bravo majstore!
2 2
nightcry
Pišu da će mu glavni odbor SDA, zbog ne postojanja zakona o sportu i finansiranja te važne grane kulture jedne moderne nacije, platiti zimske pripreme u Maleziji i Saudijskoj Arabiji - sretno!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi