Morgenstern opet slavio

Morgenstern opet slavio

Austrijanac Thomas Morgenstern pobjednik je drugog takmičenja u ski letovima ovogodišnjeg Svjetskog kupa u češkom Harrachovu.

Morgenstern je do sedme pobjede ove sezone, a 21. u karijeri, došao skorom od 414,5 bodova i letovima od 211,5 i 193 metra.

Drugi stepenik pobjedničkog postolja pripalo je braniocu titule u Svjetskom kupu Simonu Ammannu iz Švicarske, dok je treće mjesto zauzeo domaći skakač Roman Koudelka, kojem je to najbolji rezultat karijere.

Morgenstern i dalje vodi u generalnom poretku sa 1.083 boda, ispred Ammanna sa 701 i zemljka Andreasa Koflera koji ima 601.

Svjetski kup ski skakača se nastavlja narednog vikenda u japanskom Saporou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.