Morgenstern potvrdio klasu

Završena Novogodišnja turneja četiri skakaonice

Morgenstern potvrdio klasu

Thomas Morgenstern je opravdao epitet favorita i slavio na Novogodišnjoj turneji četiri skakaonice. Morgie je na posljednjoj skakaonici u Bischofshofenu bio drugi, ali je je ipak završio kao ukupno najbolji skakač.

Morgenstern je danas završio kao drugi u poretku iza sjajnog Norvežanina Toma Hildea koji je uprkos šest metara manjem skoku u drugoj seriji ipak uspio doći do pobjedničkog postolja. Hilde je u prvoj seriji letio sve do 138 metara, a u drugoj seriji je otišao "samo" do 132 metra.

Morgenstern je u prvoj seriji skočio 136 metara, dok je u drugoj seriji bio metar kraći. Treći je bio još jedan Austrijanac Andreas Kofler koji je ostvario skokove 131.5 i 139.5 metara. Jedini koji je mogao ugrozizi Morgensterna uoči današnjeg takmičenja Simon Ammann skokovima od 133 i 140 metara zauzeo je četvrto mjesto.

Morgenstern je na turneji ukupno skupio 958.8 poena, iza je s velikim zaostatkom ostao Simon Ammann, koji je skupio 928.4 poena, dok se Hilde današnjom pobjedom učvrstio na trećem mjestu sa 895 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.