Moskva domaćin SP u umjetničkom klizanju

Moskva domaćin SP u umjetničkom klizanju

Edmir Škorić

Moskva je spreman za Svjetsko prvenstvo u umjetničkom klizanju, koje će se održati od 25. aprila do 1. maja ove godine.

Prvenstveno se Svjetsko prvenstvo trebalo održati u Japanu (Tokio) od 21. do 27. marta, ali je zbog posljednica katastrofalnog zemljotresa i cunamija odgođeno, pa je domaćinstvo pripalo Rusiji.

U Moskvi će se tako SP u umjetničkom klizanju održati od 25. aprial do 1. maja u moskovskoj Megasport Areni, koja je u posljednje tri godine bila domaćin Ruskom kupu kao i Grand Prixu u umjetničkom klizanju i još nizu događaja.

Media centar već je otvoren, te će ovaj događaj pokriti oko 500 akreditovanih novinara iz čitavog svijeta.

U tri hotela bit će smješteno više od 3.000 sportaša, trenera, sudija i službenih lica. Prema press službeni organizacijskog odbora, očekuje se do 70.000 navijača, a već je rasprodano 80 posto ulaznica.

Priprema jednog ovakvog događaja traje do dvije godine, ali su Rusi uz pomoć grada Moskve i države sve to završili za samo mjesec dana.

Ranije se SP u umjetničkom klizanju tri puta održavalo u Rusiji. Moskva je bila domaćin 2005. godine, a St. Petersburg 1896. i 1903. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti