Mrtva trka Kostelića i Raicha

Vožen spust za skijaše

Mrtva trka Kostelića i Raicha

Pobjednik spusta voženog danas u norveškom skijaškom centru Kvitfjellu je Austrijanac Klaus Kroell, dok je utrka u generalnom poretku Svjetskog kupa i dalje veoma neizvjesna.

Ivica Kostelić i Benjamin Raich i dalje su ostali na istom broju bodova (839) u generalnom poretku, ali im se nakon današnjeg spusta na samo osam bodova približio Aksel Lund Svindal, koji je spust završio na 14. mjestu.

Kostelić i Raich nisu osvojili bodove, pa je na vrhu ostao status quo, dok je prvu pobjedu u karijeri zabilježio Austrijanac Kroell, ispred kolege iz austrijeske reprezentacije Michaela Walchhofera, dok je jučerašnji pobjednik Manuel Paradis-Osborne bio treći.

Ukupni poredak Svjetskog kupa: 1. Ivica Kostelić 839, 1. Benjamin Raich 839, 3. Aksel Lund Svindal 831...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.